Hírek

STARTOL A JÁRÁSI STARTMUNKA KÖZFOGLALKOZTATÁSI PROGRAM KALOCSÁN


2022.02.15 - Március 1-jén 33 fővel indulhat, illetve folytatódhat a Belügyminisztérium által finanszírozott Startmunka mintaprogram Kalocsán

Más településekhez hasonlóan Kalocsán a Belügyminisztérium által meghirdetett közfoglalkoztatási programra mind az önkormányzat, mind a parkgondozási és városüzemeltetési feladatokat ellátó Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Nonprofit Kft. hosszú évek óta pályázik.
A Vagyonhasznosítási Kft. 2022. márciusától 2023. február 28-ig 33 fővel kíván részt venni a programban, melyhez a legutóbbi testületi ülésen kérte az önkormányzat tulajdonosi hozzájárulását, ami a foglalkoztatottak számát tekintve minimális, csupán közel 700 ezer forint önerő-, a járulékos költségek esetében 3,3 millió forint kiadással jár.
Sajnos még ma is vannak, akik nem találnak megfelelő munkát a versenyszférában, számukra ad lehetőséget a jövedelemszerzéshez ez a program. Így most is van igény erre a fajta, az egyén mellett az önkormányzat számára is fontos foglalkoztatásra. Ám ez az igény jelentősen csökkent: a program 2015. évi indulásakor a városban még több százan jelentkeztek közmunkásnak, akik közül később jelentős számban el tudtak helyezkedni a szabad munkaerőpiacon – mondta dr. Filvig Géza polgármester a napirend előterjesztőjeként elhangzott bevezetőjében. A képviselő-testület jóváhagyta a szóban forgó összeget, így március 1-jén 33 fővel indulhat, illetve folytatódhat a Belügyminisztérium által finanszírozott Startmunka mintaprogram Kalocsán.

További hírek