Hírek

Főoldal Hírek SZAKMA SZTÁR FESZTIVÁL SZAKMA SZTÁR FESZTIVÁL


2022.04.30 -15 Bács-Kiskun megyei versenyző diák fergeteges sikereket ért el.

Az április 25-e és 27-e között lezajlott XV. Szakma Sztár Fesztiválon az ipar, a kereskedelem és a szolgáltatások területén 8 szakmát képviselő 15 Bács-Kiskun megyei versenyző diák fergeteges sikereket ért el. Közülük 14-en állhattak fel a dobogó valamelyik fokára.

 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2008 óta rendezi meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt, az SZKTV-t, kibővítve az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel (OSZTV). A versenyek országos döntőjére Budapesten, az évente megrendezésre kerülő Szakma Sztár Fesztiválon kerül sor. A Hungexpo területén lezajlott idei döntőn összesen 86 szakmában több mint 200 tanuló versenyzett.

 

A fő célkitűzés ezúttal is a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák társadalmi elismertségének és vonzerejének növelése volt a szakmatanulás népszerűsítése révén, a „Szakmát a kézbe!” szlogen jegyében.

További részleteket, valamint a díjazottak névsorát a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara honlapján találhatják: Szakma Sztár Fesztivál – 15-ből 14-en a dobogón!

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vezetősége gratulál a sikeres versenyzőknek és felkészítő tanáraiknak!

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

További hírek