Hírek

KÖZEL KÉTMILLIÁRD FORINTOT NYERT BAJA ÉS TÉRSÉGE


2022.03.24 - A járás több települése örülhet a pályázati forrásnak

Újabb fejlesztések előtt áll Bács-Kiskun megye több települése. A TOP PLUSZ támogatásokról született döntés értelmében Baja és térsége közel kétmilliárd forintot fordíthat főként energetikai korszerűsítésre, de közpark-fejlesztés, csapadékvíz elvezetés és közlekedésfejlesztés is szerepel a megvalósítható tervek között.

Energetikai korszerűsítésre Csávolyon több mint 220 millió forintot fordíthatnak, Bátmonostoron a polgármesteri hivatal épületének energetikája újulhat meg 72 millió forintból. A Bajai Óvodaigazgatóság Damjanich utcai és Kiscsávolyi Tagóvoda épületére 34 millió forint, a Pszichiátriai Betegek Otthonára 142 millió forint, míg az Ady Endre Városi Könyvtár gyermek részleg épületének energetikai korszerűsítésére 56 millió forint érkezik.

Nemesnádudvar csapadékvíz-elvezetésre nyert 150 millió forintot, és Bátmonostor is elkönyvelhet több mint 109 millió forintot a vízelvezető hálózat fejlesztésére. Felsőszentivánon 164 millió forintból közparkot alakíthatnak ki. Baja városa közlekedésfejlesztésben tehet nagy lépést a kapott 961 millió forintból. Hamarosan jelentkezünk a részletekkel.

További hírek