Hírek

Helyi termékek fogyasztását ösztönző akciók - Bács-Kiskun Megyei Garabó, Kunszentmiklós


A helyi termék fogyasztását ösztönző, a hagyományos feldolgozási gyakorlatokat népszerűsítő, térségi értékeket bemutató rendezvénysorozat - Kunszentmiklós - 2016.11.25.

A Bács-Kiskun Megyei Garabó rendezvénysorozat kunszentmiklósi eseményét 2016. november 25-én pénteken 9-14 óra között szervezte a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a Kunszentmiklós Város Önkormányzata közreműködésével. 

A látogatók megtekintették a települési értéktár kiállítását, a helyi képzőművészek alkotásait, valamint a Bács-Kiskun Megyei Értéktár interaktív vándorkiállítását. Látható volt még a hagyományos kiskun női illetve férfi viselet, valamint a pásztorok eredeti, rackabőrből készített subája, és egy tablókiállítás a térséghez kötődő Hungarikumokat mutatta be.

Az adventi időszaknak megfelelően a Városháza előtti téren a rendezvényre felállított Betlehem idézte meg a Karácsonyi Ünnepkör népszokásait, hagyományait.

Nagy sikert aratott települési termék bemutató és kóstoló, a térségi ízeket-zamatokat kínáló, helyi termékekkel megterített asztal.
A fentieken kívül helyi gazdák kínálták portékájukat és az érdeklődők megtekinthették a hagyományos kézműves termékeket is.

A hűvösre forduló időjárásban népszerű volt a kemencében sütött, helyben készített kunsági kenyérlángos, amelyet mindenki maga kenhetett meg a térségi fűszerekből készített krémekkel, illetve a szintén helyi gyümölcslekvárokkal.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat egy tájhonos fát adományozott a Barna és Fiai Faiskola szakmai együttműködésével a helyi értékek tudatosításának és a szemléletformáló nevelés támogatására. A fát közterületen egy parkban, közösen ültették el a megyei és a települési vezetők a helyi polgárok részvételével.

 

További hírek