Hírek

Gyógynövényes fajtamézek


A Bercsényi Méhészet a rohanó, gépesített világban igyekszik megőrizni a méhészet valódi értékeit.

Elhivatásuk, hogy minőségi, természetes eredetű, kézműves termékeket állítsanak elő, amelyeket maguk csomagolnak és juttatunk el vásárlóikhoz. A családi vállalkozás állandó telephelye az egyedi hangulatú Hajósi Pincefalu mellett, az Őrjeg és Szőlőhegyei Natúrpark ölelésében található. Termékeiket többnyire kézműves rendezvényeken, vásárokon kínálják fogyasztóiknak, illetve „háztól” értékesítik.

Ha még nem kóstolta finomságaikat, tegyen egy próbát, nem fognak csalódást okozni!

A legismertebb fajtamézeket állítják elő, minél kiválóbb minőségben: gesztenye, galagonya, erdei, akác, hárs, selyemfű, facélia, repce, vegyes virág. Azonban igazi ritkaság is megtalálható a polcaikon, például a galagonya méz, amely jellegzetesen egyedi aromájú, megelőzi és csökkenti a szív és érrendszeri betegségeket.

Ha valami még különlegesebbre vágyik, ízlelje meg az általuk készített gyógynövényes mézek egyikét! A gyógynövényeket akácmézben áztatják, így a bennük lévő illó- és gyógyhatású anyagok közvetlenül a mézbe kerülnek. Készítenek mentás, bodzás, levendulás, citromfüves, fahéjas, kamillás és propoliszos akácmézet is.

Az “Év méze 2020” versenyen a selyemfű mézük ARANY fokozatú, a bodzás akácmézük pedig EZÜST fokozatú díjat nyert.

További információ:
www.bercsenyimeheszet.hu
www.facebook.com/bercsenyimeheszet

Forrás:
www.bacskiskun.hu/hirek/gyogynovenyes-fajtamezek

További hírek