Hírek

GAZDASÁGI ÉVNYITÓ A BÁCS-KISKUN MEGYEI IPARKAMARÁBAN


2022.03.01 - A koronavírus-járvány ellenére a magyar gazdaság 2021-ben 7,1 százalékkal nőtt!

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a vállalkozások tájékoztatása és az egymás közötti kapcsolatok erősítése céljából rendezte meg idén is a Gazdasági Évnyitóját 2022. február 28-án, hétfőn. Az esemény arra is alkalmat adott, hogy bemutassák a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal, valamint a Központi Statisztikai Hivatallal való együttműködésben elkészített TOP 100 - Bács-Kiskun Megye Gazdasága 2021 című kiadványt.

A koronavírus-járvány ellenére a magyar gazdaság 2021-ben 7,1 százalékkal nőtt, amely az eddig publikált adatok szerint a legmagasabb volt az Európai Unióban - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hétfőn Kecskeméten. A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján Palkovics László elmondta: a magyar foglalkoztatási ráta 2010 óta folyamatosan nő; a koronavírus okozta válság alatt és után a magyar foglalkoztatás bővült a legmagasabb ütemben az EU-ban.

Kiemelte: a 2015 és 2019 közötti beruházás-növekedési ütemmel Magyarország az Európai Unió TOP 3 országa között volt. A magyar beruházási ráta továbbra is rekord magas, 2021-ben volt egyebek mellett Magyarország eddigi legmagasabb, hatszázmilliárd forint összegű gyárberuházása - tette hozzá.

A kiemelt programon részt vett dr. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter, dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Gaál József, a BKMKIK elnöke, Kecskemét alpolgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, dr. Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere, dr. Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára, Sum János, a Magyar Villamos Művek Zrt. gazdaságfejlesztés és üzletstratégiai vezérigazgató-helyettese, dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke, Benda Ferencné, a NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatósága igazgatója és Freid Mónika, a Központi Statisztikai Hivatal, Tájékoztatási Igazgatóság elnökhelyettese, dr. Salacz László és Bányai Gábor országgyűlési képviselők.

fotó: Vincze József

További hírek