Hírek

GAZDASÁGÉLÉNKÍTŐ PROGRAM


EZÚTTAL MEGYÉNK HÁROM TELEPÜLÉSÉNEK TERVÉT JAVASOLTÁK TÁMOGATÁSRA

Három Bács-Kiskun megyei település több mint 780 millió forintból valósíthatja meg azon elképzeléseit, melyek által új munkahelyek létesülhetnek a megyében. Izsákon edzőtábor kialakítását, Tasson az üdülőterület turisztikai fejlesztését, Vaskúton pedig egy 400 adagos főzőkonyha létesítését tervezik megvalósítani.

Mint ismeretes, a Belügyminisztérium a Gazdaságélénkítő Program keretében olyan vissza nem térítendő költségvetési támogatást nyújt a településeknek, amely a gazdaságélénkítésre koncentrál a helyi adottságokhoz igazodó tevékenységek kialakításával, a helyi gazdasági kezdeményezések támogatása révén, amelyek hatására csökkennek a munkaerő-piaci hátrányok, illetve nő a helyi foglalkoztatás és a vidék lakosságmegtartó képessége.

Az elmúlt időszakban megvizsgálták a Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja IV. ütemébe bevont 50 település, valamint az első három ütembe bevont, de támogatásban nem részesült 56 település fejlesztési elképzeléseit. A programba így kiválasztott 106 településből 89 település összesen 94 fejlesztési elképzelést mutatott be.

A vizsgálat eredményeként összesen 44 önkormányzat tervét javasolták támogatásra. Köztük három Bács-Kiskun Megyei település is elkezdheti elképzelésének részletes kidolgozását. Izsákon edzőtábor kialakítását, Tasson az üdülőterület turisztikai fejlesztését, Vaskúton pedig egy 400 adagos főzőkonyha létesítését tervezik megvalósítani. A projektek eredményeképp 10 ember foglalkoztatására lesz lehetőség, méghozzá helyben.

További hírek