Hírek

A móricgáti üzemet is érint a Berkemann 563 millió forintos fejlesztése


"Az elmúlt években a vidéki Magyarország gazdasága úgy megerősödött, hogy ezekben a nehéz időkben is fejlesztésekkel és beruházásokkal tud reagálni a kihívásokra."

„Az elmúlt években a vidéki Magyarország gazdasága úgy megerősödött, hogy ezekben a nehéz időkben is fejlesztésekkel és beruházásokkal tud reagálni a kihívásokra. A Berkemann cég által gyártott orvostechnikai lábbelik világszinten keresett termékek lettek. A világgazdaságban tapasztalható folyamatok ellenére is a vállalat úgy döntött, hogy nem a leépítések, hanem a fejlesztések mellett teszi a le voksát.” – közölte közösségi oldalán Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter Kiskunfélegyházán, az orvostechnikai tanúsítású lábbeliket készítő Berkemann Magyarország Bt. beruházást bejelentő sajtótájékoztatóján elmondta: a vállalat 563 millió forint összegű fejlesztéséhez a kormány mintegy 282 millió forint támogatást biztosít.
- A mai beruházással a Berkemann egy alapanyag-takarékosabb, hatékonyabb termelésre tud áttérni, aminek következtében 400 munkahely válik hosszútávon biztosítottá Kiskunfélegyházán, Móricgáton és Martfűn – jelentette be Szijjártó Péter, aki hozzátette: a támogatásért cserébe a vállalat garanciát vállal 400 dolgozója megtartására a világpiaci folyamatoktól függetlenül.
A minisztérium által meghirdetett versenyképesség növelő támogatási program részeként gyártócsarnokot bővítenek, automata bőrdigitalizáló- és bőrszabászgépeket vásárolnak, illetve szoftverfejlesztéssel speciális cipőipari gépeket modernizálnak. Emellett napelemparkot telepítenek a félegyházi és a móricgáti telephelyükre is. Az utóbbi telephelyen 50 főt foglalkoztatnak.
A sajtótájékoztatón a miniszter emlékeztetett: az elmúlt egy év a világjárvány következtében nagy egészségügyi és gazdasági küzdelem volt, amelynek során a magyar emberek életét, egészségét és munkahelyeit kellett és kell megvédeni. A kormány mindkét kihívásra a magyar emberek érdekeit szem előtt tartva adott
Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a térség fideszes országgyűlési képviselője hangsúlyozta: választókerületében a világjárvány kezdete óta a vállalatok beruházásaikhoz összességében több mint 8,5 milliárd forint támogatást kaptak. A cégek vezetőit arra biztatta: továbbra is éljenek az újabb és újabb lehetőségekkel, mert a kormány segítségére a jövőben is számíthatnak.
(MTI - Fotó: Szijjártó Péter - Facebook-oldala)

Forrás:
www.facebook.com/kvtmedia/posts/2990026211241367

További hírek