Hírek

2021.05.27 - BÁCSALMÁS: BÉRELHETŐ PARCELLÁKAT KÍNÁLNAK AZ IPARTERÜLETEN


A határközeli város vezetésének kiemelt célja, hogy a munkanélküliségi rátát tartósan alacsony szinten tartsák, növeljék a foglalkoztatás színvonalát és minél több lehetőséget teremtsenek a munkavállalók számára.

A határközeli város vezetésének kiemelt célja, hogy a munkanélküliségi rátát tartósan alacsony szinten tartsák, növeljék a foglalkoztatás színvonalát és minél több lehetőséget teremtsenek a munkavállalók számára. 2020-ban az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) révén egy ipari övezetet alakított ki, ahol egy üzemcsarnokot épített-, és újabb csarnok építését is tervezik.
- A zöldmezős beruházás teljes területe 13,6 hektár, amelyen tizenegy, egymástól különálló, eltérő méretű parcellát alakítottunk ki - számolt be Németh Balázs polgármester azon a szerdai tanácskozáson, ahol a térség vállalkozói ismerhették meg a helyi iparfejlesztési terveket. Mint a városvezető kiemelte: reménykednek, hogy a határmentiség nem hátrány lesz a település számára, hanem előnyt jelent majd az ipari parkba települőknek.
Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat alelnöke köszöntője során elmondta: a TOP-források segítségével, mintegy 72 milliárd forintot költöttek el a fejlesztésekre a megyében, amelyből több mint 1,2 milliárd forintot nyert el Bácsalmás. Az alelnök hozzáfűzte: bíznak abban, hogy az induló TOP Plusz kerete hasonló nagyságrendű lesz, mint az előző ciklusban. Mess Gabriella osztályvezető, a Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. tevékenységéről, a bácsalmási térség gazdasági- és munkaerő helyzetéről tartott előadást. Mint elmondta: létrehozták a bacsinvest.hu oldalt, ahol hasznos információk találhatók a megyében található iparterületekről, befektetési lehetőségekről
A tanácskozás résztvevői helyszíni szemlét is tartottak az ipari parkban, ahol közművesített parcellákat lehet bérelni.

További hírek