Hírek

TOVÁBB FOLYTATÓDIK AZ ÓVODA- ÉS A BÖLCSŐDEFEJLESZTÉS


2022.06.09 - A családok örömére Bács-Kiskun megyében a TOP PLUSZ forrásából a közeljövőben 2 bölcsőde épül, egy óvodát bővítenek, egyet pedig teljesen felújítanak.

A napokban közel 950 millió forintos támogatás érkezett megyénk bölcsődéinek és óvodáinak építésére, bővítésére és modernizálására.

Dunaszentbenedek minibölcsődéjének kialakítására 110 millió forintos támogatást kapott az önkormányzat. A tervek szerint az egy csoportszobás minibölcsődét a település általános iskolájának használaton kívüli belső épületében alakítják ki.

Kalocsán két beruházás is zöld utat kapott: egy új minibölcsődével és egy új óvodarésszel gazdagodik a település. Egy 75 férőhelyes, 3 csoportszobás óvodarész megépítésére Kalocsán 550 millió forintot költhetnek, míg a Brummogó minibölcsőde létrehozására közel 245 millió forintot. A fejlesztéseknek köszönhetően Kalocsán általánosságban javulhat a bölcsődei és az óvodai nevelés infrastrukturális állapota, megalapozva ezzel a minőségi gyermeknevelés lehetőségét a városban.

Szakmáron a település 50 férőhelyes óvodájának felújítására 44 millió forintot költhetnek.  Az óvoda épületének teljes felújításával és modernizálásával szebb és a mai kor elvárásainak megfelelő környezetet biztosíthatnak a gyermekeknek. Fontos megjegyezni, hogy az óvodának nagy az energiaszükséglete, azonban a pályázatnak köszönhetően napelemekkel látják el az épületet, így a jövőben az intézmény energiahatékony működése is biztosított lesz.

Fotó: kalohírek (illusztráció)

További hírek